Kumaha gancang estimasi résistansi kawat tambaga permukaan PCB?

Tambaga mangrupikeun lapisan logam konduktif umum dina permukaan papan sirkuit (PCB). Sateuacan estimasi résistansi tambaga dina PCB, perhatikeun yén résistansi tambaga beda-beda sareng suhu. Pikeun estimasi résistansi tambaga dina permukaan PCB, rumus ieu tiasa dianggo.

Nalika ngitung nilai résistansi konduktor umum R, rumus ieu tiasa dianggo.

resistance of PCB surface copper wire

ʅ: panjang konduktor [mm]

W: rubak konduktor [mm]

t: ketebalan konduktor [μm]

ρ : konduktivitas konduktor [μ ω cm]

Résistivitas tambaga aya dina 25°C, ρ (@25°C) = ~1.72μ ω cm

Sajaba ti éta, lamun nyaho lalawanan tambaga per Unit aréa, Rp, dina hawa béda (sakumaha ditémbongkeun dina gambar di handap), Anjeun bisa make rumus di handap pikeun estimasi lalawanan sakabéh tambaga, R. Catet yén dimensi na tambaga ditémbongkeun di handap nyaéta ketebalan (t) 35μm, rubak (w) 1mm, panjang (ʅ) 1mm.

resistance of PCB surface copper wireresistance of PCB surface copper wire

Rp: résistansi per unit luas

ʅ: panjang tambaga [mm]

W: rubak tambaga [mm]

t: ketebalan tambaga [μm]

Lamun diménsi tambaga anu rubak 3mm, ketebalan 35μm sarta panjangna 50mm, nilai résistansi R tina tambaga dina 25 °C nyaéta

resistance of PCB surface copper wire

Ku kituna, nalika 3A ayeuna ngalir tambaga dina beungeut PCB dina 25 ° C, tegangan pakait ngeunaan 24.5mV. Nanging, nalika suhu naék ka 100 ℃, nilai résistansi ningkat ku 29% sareng turunna tegangan janten 31.6mV.

full auto SMT production line


waktos pos: Nov-12-2021